autobusi
Društvo

PANČEVO: Žalba „Tamnave“ odložila koncesiju za ATP!

Izvor: 
Dragan Vukašinović Uto, 08/10/2019 - 14:38

Otvaranje ponuda za koncesiju obavljanja javnog prevoza putnika i izgradnju nove autobuske stanice u Pančevu pomereno je sa 7. na 18. oktobar. To je informacija koja se može naći na Portalu javnih nabavki koji objavljuje ove informacije za teritoriju čitave Srbije. Zvaničnih podataka iz Gradske prave Pančeva o tome nema.

Portal javnih nabavki preneo je da je rok za otrvaranje ponuda pomeren zbog žalbe jednog od ponuđača republičkoj Komisiji za zaštitu konkurencije koja je podneta 30. septembra, mada nije nevadeno ni o kome se radi, niti koji je razlog za žalbu.

Takođe je napisano da je taj ponuđač već 2. oktobra povukao žalbu, ali je zbog poštovanja zakona rok za otvaranje ponuda za koncesiju morao da bude pomeren na 18. oktobar.

Nezvanično saznajemo da je žalbu podnela, pa je zatim povukla firma GD „Tamnava trans“ iz Beograda koja je bila jedan od troje učesnika javnog nadmetanja za obavljanje javnog prevoza na teritoriji Pančeva. Osim toga, „Tamnava trans“ se nakon povlačenja tužbe povukla i iz samog nadmetanja, kažu naši izvori.

Uslovima javnog poziva za učešće u javno-privatnom partnerstvu propisano je da bi ATP bio ugašen, a potom bi Grad Pančevo i privatni partner osnovali novo prevozničko preduzeće. Lokalna samouprava je obavezala budućeg privatnog partnera da u prvih godinu dana uloži 12 miliona evra za kupovinu 60 novih autobusa i izgradnju nove autobuske stanice i servisnog centra na prostoru kod nedovršene Hale Bagremar. Uz to bi privatni partner imao obavezu da deo profita uplaćuje u lokalni budžet.

Grad bi imao suvlasnička prava u novom preduzeću uz obavezu da i dalje subvencioniše karte za svih 13 kategorija građana koji sada imaju pravo na povlašćene karte. Koncesioni ugovor biće sklopljen na period od 25 godina.
MarketingNajnovije vesti