Petrohemija Foto: Petrohemija
Ekonomija

HIP PETROHEMIJA PANČEVO: Zbog nevremena ispao iz rada kotao u Etilenu, pojavio se pojačan plamen – zaposleni reagovali

Izvor: 
013info Sre, 27/05/2020 - 11:44

HIP Petrohemija objavila je informaciju o posledicama jučerašnjeg jakog nevremena na proizvodnju i funkcionisanje te kompanije na lokaciji u Pančevu.

“ U HIP-Petrohemiji juče u 13,05 časova, usled jakog nevremena praćenog obilnom kišom, grmljavinom i gradom, došlo je do kratkotrajnog ispada kotla u fabrici Etilen, a kao posledica se pojavio pojačan plamen i manja količina dima na sigurnosnoj baklji. Tom prilikom, usled jakog statičkog pražnjenja, došlo je do sagorevanja određene količine ugljovodonika”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, zaposleni u HIP-Petrohemiji reagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, tako da nije bilo potrebe za reagovanjem angažovanih vatrogasnih jedinica HIPPetrohemije, Rafinerije nafte Pančevo i Vatrogasne brigade Pančevo.

“ Prilikom navedenih dešavanja nije bilo negativnog uticaja na životnu sredinu niti je pričinjena materijalna šteta. Sve nadležne službe su odmah obaveštene. Proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno. Da podsetimo, nakon tronedeljnog zastoja tokom vikenda je pokrenuta proizvodnja u fabrici Etilen, a potom je i u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), počela proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu”, saopštila je HIP PEtrohemija.

 
MarketingNajnovije vesti