Ekonomija

PETROHEMIJA PANČEVO: Bez pomaka u pregovorima oko solidarne pomoći – policija odobrila protest u četvrtak

Pančevo, Sre, 21/11/2018 - 00:43
Vladimir Đoković

“Pravda”, najbrojniji i najači sindikat zaposlenih u HIP Petrohemiji, nastavlja aktivnosti za organizaciju protesta koji je najavljen za četvrtak, 22. novembar, u 12 sati. Protest čije trajanje bi moglo biti i 3 sata prijavljen je Područnoj policijskoj upravi od koje je dobijeno odobrenje obavestio je ovaj sindikat svoje članove i sve zaposlene u Petrohemiji.

Kako saznajemo sindikalci su sa rukovodstvom Petrohemije o isplati solidarne novčane pomoći razgovarano je u ponedeljak ali dogovor nije postignut. Navodno je generalni direktor “dao  reč” da će solidarna pomoć biti isplaćena u januaru ali su sindikalci tražili i pismeno obavezivanje rukovodstva fabrike da će tako i biti. Što se do sada nije dogodilo.

- Uslov da razmotrimo zamrzavanje najavljenog protesta je da dobijemo pismene garancije odbora direktora da će isplate solidarne pomoći biti u januaru, izjavio je predsednik sindikata “Pravda” Zlatko Bekić.

U Petrohemiji postoje još dva sindikata – Samostalni i sindikat inženjera i tehničara Nezavisnost.

HIP Petrohemija je akcionarsko društvo u većinskom vlasništu države Srbije. Ključne poslovni potezi se ne vuku bez prethodne saglasnosti radne grupe Vlade Republike Srbije za petrohemijski kompleks.
MarketingNajnovije vesti