Hronika

PANČEVO: Higijena ustupila potraživanja za nenaplaćeno parkiranje firmi iz Ćuprije, umesto 700 dinara možete platiti i više od 40.000

Izvor: 
013info Čet, 10/06/2021 - 15:56Ukoliko niste na vreme platili svoju opomenu za nenaplaćeno parkiranje ili posebnu dnevnu parking kartu, može vam se dogoditi da umesto 700 dinara platite i više od 40.000.

Naime, neki naši sugrađani dobili su obaveštenje (ujedno i poslednju opomenu pred utuženje) od advokata Aleksandra Nikolića iz Jagodine iz koga se vidi da je pančevačko JKP "Higijena" sklopilo ugovor sa njihovim klijentom, a kliijent je DAIK consulting & finance DOO Ćuptija, o ustupanju potraživanja. Taj ugovor je overen 26. maja ove godine.

E sad, DAIK preko advokatske kancelarije obaveštava ponosne vlasnike neplaćenih "posebnih dnevnih karata" da se gore pomenut iznos od 700 dinara uvećava za sastav te opomene u iznosu od 4.500 dinara, te je sada imaju uplatiti 5.200 dinara.

Međutim, navodi se dalje u ovom pisamcetu, ukoliko u navedenom vremenskom roku građanin ne uplati ovaj iznos, oni će pokrenuti postupak i dugovanje uvećati za iznos zakonske kamate, sudskih taksi (do 4.000 dinara), advokatskih troškova (do 18.000 dinara) i troškova javnog izvršitelja (do 15.000 dinara).

Pa vi vidite.

Elem, mi smo još prošle nedelje pokušali (jer novinarski je pustiti i drugu stranu da kaže štogod) da pitamo Higijenu o ovom poslovnom potezu, ali iz ovog, inače Javnog komunalnog preduzeća, nisu odgovorili na naše novinarsko pitanje. Ali navikli smo se, a verujemo i vi, da rad javnih preduzeća u ovom gradu i nije baš toliko javan koliko bi iz značenja reči "javno" moglo da se zaključi.

Pokušali smo da pitamo i advokata, a on bez saglasnosti klijenta nije mogao da odgovara. Pisali smo i DAIK-u, ali nam nisu odgovorili.

Međutim, google je čudesna stvar, pa smo pronašli da se sličan slučaj desio u Kraljevu. I tamo je javno preduzeće ustupilo svoja dugovanja, gle čuda, istoj firmi. Portal Krug.rs je uspeo tada da razgovara i sa direktorom tog javnog preduzeća, jer izgleda da je tamo rad javnih preduzeća malo više javan nego u Pančevu, pa im je on objasnio da će građani tako zapravo jeftinije proći. Da ne davimo računicom. Deluje da nije ništa nezakonito u pitanju. Više o tom slučaju pročitajte ovde.

 

Ono što nas interesuje je kako je izabrana ova firma iz Ćuprije, koliko je ovih karata ustupljeno, po kojoj ceni su ustupljene i tako neke, čisto matematičke stvari, te molimo ovim putem naše Javno komunalno preduzeće da nam odgovori na novinarska pitanja kako bi javnost bila informisana o radu javnog preduzeća.
MarketingNajnovije vesti