Saša Gambiroža Foto: Ana Strajnić
Kultura

PANČEVO: Gambi objavio novi singl i spot VIDEO

Pančevo, Ned, 12/09/2021 - 20:25
Relja Jarkovački


Pančevački muzičar Saša Gambiroža prikazaće novu pesmu „Porazi“ na  svom YT kanalu. Ovom pesmom on najavljuje i predstojeći album „Nedovršena priča", koji će biti kompletiran u toku 2022. godine. 

Do kraja godine publika može da očekuje pesme „Moj heroj" i „Ples i strast".

 

Koja je tema nove pesme?

-U pesmi ‚‚Porazi“ polazimo od mog lika koji laganim notama dolazi do ideje da je 21. vek nekako otuđio one prave momente "ljubavi" kao da gubi na važnosti, kao da su ti pravi momenti nestali, to jest kao da se nekako ne uzvraća uvek ta ljubav već ostaje ona jedna strana ne zadovoljna i to se tako ciklično vrti. Poruka pesme, bezobzira na sve što se desava, jeste da se predati ne treba. Porazi su samo sastavni deo života. Život se svakako sastoji od uspona i padova, njegova monotonija svakako ne treba da iznutra jede. Posle kise svakako dolazi sunce i duga. Tako da samo treba gledati napred i boriti se.

 

Čime se bavi album na kom radiš, šta publika može da očekuje?

-Tematika kojom se bavim isključivo je ljubavna, neke su pesme izuzetno ozbiljne, a biće i par što bi mladi rekli bleja uz pivo, plažu i gitaru. Album se očekuje 2022. godine, pod nazivom "Nedovršena priča" ako sve bude išlo po planu "Moj heroj" i "Ples i strast" bi trebali biti na YouTube do kraja godine.

[[{"fid":"25372","view_mode":"default","type":"media","link_text":null,"attributes":{"alt":"Snimanje sa pesme ‚‚Porazi\\\"","title":"Snimanje sa pesme ‚‚Porazi\\\"","height":"696","width":"1044","class":"media-element file-default"}}]]

Kada si i kako počeo da se baviš muzikom?

-Krenuo sam muzikom da se bavim sa 12 godina. Pevao u par demo bendova i vežbao gitaru kod par predavača. Kasnije prešao kod Zorana Ilića gde sam najviše znanja pokupio na gitari. Svirao bendovima: 5 Minuta, Krug IV, Against The System, Nestasni, Mimo Protokola. Odlučio sam da se povučem u solo vode od 2016. godine sam komponujem svoje pesme, pišem tekstove nošen današnjim vremenom, ljubavlju, društvom, druženjem, uživanjem.

-Kao maloj bebi majka mi je puštala Led Zeppelin, Mocarta, divan klavir i uspavljivala uz najlepše bajke sveta. Tako da mi je takav svet ostao upečatljiv. Voleo bih da dam svoj život umetnosti, smatram da je muzika najlepši vid i izraz iste. Pored muzike, obožavam i glumu, želja mi je jednog dana da je upišem. Neki plan mi je da se oprobam u glumi i pevanju, to jest u mjuziklima. Pre svega u nekom dečijem pozorištu.

 

 

Šta su ti onda dalji planovi?

-Ako se svi planovi ostvare, ako Bog da vidim sebe kao kantautora, pevača opere ili mjuzikla. Veliki su to zalogaji, ali nisu nedostižni. Juriti svoje ciljeve i postaviti mogućnosti, veoma je važan trud i rad. Bez tih stvari nema napredovanja. Trenutno sam student Master studija novinarstva, a paralelno sa time idem i u srednju Muzičku školu na Solo pevanje. Tako da radim na ostvarenju tih nekih daljih planova.  

 

Odakle ti inspiracija za pesme?

-Inspiraciju vučem kroz život, gledajući druge ljude. Inspiraciju vučeš iz života vremenom, što više vremena prođe i što više kilometara pređeš postajes zreliji. Kao i svi i ja sam prošao kroz ne uzvraćene ljubavi to te uči i daje ti podsticaj za dalje.

 

 
MarketingNajnovije vesti