Filmska kamera Foto: pxhere
Kultura

PANČEVO: Pljušte nagrade za polaznike grupe za film RCT „Mihajlo Pupin“

Pančevo, Sre, 07/08/2019 - 09:26
Ivana Vlajovic


Film „Gde je mlada?“, čiji su autori polaznici grupe za film Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“,  na nedavno održanom Međunarodnom festivalu amaterskog filma i salonu fotografije „Žisel“, koji se tradicionalno održava u Omoljici, dobio je dve nagrade.

Rediteljka ovog filma Nora Abci nagrađena je za najbolji antropološki pristup životu na selu plaketom Etnološko – antropološkog društva Srbije, a Hani Gaćeši je otišla nagrada za montažu.

Za samo tri meseca filmovi polaznika Regionalnog centra za razvoj u Pančevu dobili su šest nagrada. Osim nagrada sa Žisela, film „Gde je mlada?“ prethodno je nagrađen na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije u Beogradu za scenario i na Međunarodnom festivalu dečjeg didaktičkog filma u Ranovcu za režiju. Na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koji je održan tokom juna, Teodora Milutinović i Sofija Stoilović primile su nagradu za najbolju režiju za film „Kolektivno samoubistvo“, u konkurenciji mladih od 15 do 19 godina, dok je Dušanu Cvijetiću, autoru filma „Izgubljeni raj“, pripala 3. nagrada.

 

 
MarketingNajnovije vesti