Poezija uživo

Pesničenje u Zmajevoj školi

Pančevo, Pon, 21/12/2015 - 21:34
Jelena KatanaScensko-poetsko veče pod sloganom „Pesničenje" priređeno je u ponedeljak, 21. decembra, u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj". 

U programu dečjeg „Pesničenja", koji je zamišljen kao otvoreno pančevačko pesničko veče, učestvovala su štićenici Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević (Bela Crkva), učenici Osnovne škole „Sava Žebeljan" (Crepaja), štićenici Doma za decu i omladinu „Jovan Jovanović Zmaj" (Beograd), kao i Pančevci iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj". 

1.jpg

Deca čitaju i pevaju svoje pesme, koje govore o njima, a koje su oni sami napisali tokom radionica sa raznim umetnicima. To je interesantno, jer za razliku od horova, koji štancuju iste pesme decenijama, može da prikaže nešto novo, kao što je jezik nove generacije, jezik ulice i slično. Takođe, program je otvoren za one koji nisu prijavljeni, a imaju nešto da otkriju, odsviraju i otpevaju. To se naziva 'pesnik namernik' ili 'pesnica namernica'. To su sve forme koje nisu svakodnevne" - rekao je Dragan Protić, osnivač beogradske umetničke grupe „Škart", član redakcije „Pesničenja" i saradnik grupe „484". 

3.jpg

Organizator događaja je nevladina organizacija „484" u saradnji sa multimedijalnom umetničkom grupom "Škart" i Osnovnom školom „Jovan Jovanović Zmaj"

Jelena Katana
MarketingNajnovije vesti