Foto: Privatna arhiva
Kultura

Prva nagrada za Nikolu Dragaša na festivalu u Rakovici

Izvor: 
013info Sub, 18/11/2017 - 18:32

Pančevački karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš osvojio je prvu nagradu za karikaturu na drugom Festivalu humora i satire „Velika praznina za veliki let“, koje je održano u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica 16. i 17. novembra.

Na takmičenje je stiglo preko tri stotine radova iz Srbije i sedam zemalja u okruženju u oblastima karikature, kratke priče, pesme i aforizma. 

O najboljim radovima odlučivao je stručni žiri u sastavu: akademik Pavle Kovačević, Aleksandar Čotrić i Vitomir Teofilović. Za svaku oblast izabrani su radovi za pohvalu i pobednički radovi kojima je pripala bronzana, srebrna i zlatna diploma. Pobednik u svakoj kategoriji dobio je i unikatni satirični štap, rad akademskog vajara Stele Marković.

Zlatnu diplomu iz oblasti karikature dobio je Nikola Dragaš. Iz oblasti kratka satirična priča zlatnu diplomu je dobila Lela Milosavljević iz Užica, a zlatnu diplomu za aforizam dobio je Milojko Stojković iz Smederevske Palanke. Podgorički književnik Vladislav Vlahović je dobio zlatnu diplomu iz oblasti satirična pesma, kao i priznanje Pobednik pobednika Festivala „Velika praznina za veliki let“.

Nagrađeni rad Nikole Dragaša
23770061_1679000968830670_542535012_o.jpgMarketingNajnovije vesti