Triatlon

Vida Medić i Strahinja Trakić pobednici 23. Pančevačkog triatlona

Pančevo, Pon, 06/06/2016 - 18:37
Tanja Marin
Pančevcima 11 medalja: 5 zlatnih, 4 srebrne i dve bronzane medaljePANČEVO – Takmičarka triatlon kluba ‚‚Tamiš", Vida Medić, odbranila je titulu prvakinje Srbije u sprint triatlonu, kao i titulu pobednice Pančevačkog triatlona, dok je po drugi put prvak Srbije u sprint triatlonu postao Strahinja Trakić iz Kluba ekstremnih sportova ‚‚Kragujevac". Na najmasovnijem, 23. Pančevačkom triatlonu, koji je ujedno bio i Prvenstvo Srbije u sprint triatlonu, domaći takmičari su osvojili 11 medalja, od čega je pet takmičara u različitim starosnim kategorijama ponelo titulu prvaka države. 

Na tamiški kej proteklog vikenda došao je rekordan broj triatlonaca i triatlonki, čak 136 iz svih srpskih triatlon klubova. Naravno, najbrojniji su kao i uvek, bili takmičari pančevačkog ‚‚Tamiša" koji su, osim pet zlatnih, osvojili i četiri srebrna i dva bronzana odličja. 

triatlon.jpg

U trci sprint triatlona, koja se sastojala od 750 metara plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja, na Pančevačkom triatlonu nastupali su juniori, elitni takmičari i veterani. U nimalo lakim vremenskim uslovima, pri temperaturi od gotovo 30 stepeni, oko 70 triatlonaca i triatlonki vodilo je borbu sa svojim telom, ali i sa konkurencijom. Plivački segment trke prvi je završio Strahinja Trakić, dok je glavni favorit domaćina, Danilo Jovanović, imao zaostatak od oko 40 sekundi. Tamo gde je najbolji, na biciklu, Danilo nije uspeo da nadoknadi ono što mu je toliko puta do sada polazilo za rukom. Prevelika iscrpljenost zbog učešća na poluajronmen trci na Adi Ciganliji, onemogućila ga je da pripreti Trakiću, pa je bronzanom odličju od prošle godine pridodao ovogodišnju srebrnu medalju sa trke u svom gradu. Treći je kroz cilj prošao Veljko Maksimović iz Kluba ekstremnih sportova ‚‚Kragujevac", kome je pripalo i zlato u konkurenciji juniora.

U konkurenciji dama neprikosnovena je i ovog puta bila Vida Medić i tako dokazala svoju superiornost na trkama u Srbiji. Drugo mesto osvojila je juniorka Ivana Vilin iz ‚‚Triogy Racing tima" (zlato u konkurenciji juniorki), dok je treće mesto zauzela njena klupska koleginica, Ildiko Fabo.

triatlon.jpg

‚‚Tekatejovci" su osvojili dve medalje u konkurenciji veterana, Marjan Lukić je odbranio titulu prvaka Srbije u sprint triatlonu u konkurenciji takmičara starosti od 41 do 50 godina, dok je Jovan Opačić osvojio srebrnu medalju među takmičarima starijim od 51 godine.

triatlon.jpg

Mlađi takmičari su bili podeljeni u tri starosne kategorije sa distancama prilagođenim uzrastu takmičara. U konkurenciji početnika (50m plivanja, 2km vožnje bicikla, 500m trčanja) među dečacima najbolji je bio Bogdan Jelača, dok je njegov dve godine mlađi brat Stefan osvojio bronzu

Trka mladih nada (takmičari rođeni 2003. i 2004. godine) sastojala se od 200 metara plivanja, 5 kilometara vožnje i 1200 metara trčanja. Iza prvoplasiranog takmičara KES-a ‚‚Kragujevac" Dušana Pavlovića, kroz cilj su prošli takmičari ‚‚Tamiša", Pavle Obradović i Ognjen Perišić, kojima je pripala srebrna, odnosno bronzana medalja. 

Pančevački triatlonci su bili sjajni i u trci nada (2001. i 2002. godište), gde je 375m plivanja, 10km vožnje bicikla i 2.5km trčanja, prvi savladao Vanja Isevski u konkurenciji dečaka, dok je u konkurenciji dama prvo mesto zauzela Anja Davidović ispred svoje klupske drugarice, Aleksije Kocić, koja je osvojila srebro. 

triatlon.jpg

Triatlon klub ‚‚Tamiš" još jednom je pokazao da je odličan domaćin i da na trkama u našem gradu takmičari i takmičarke imaju veoma dobre uslove. Najbrojniji klub u Srbiji će već za tri nedelje ponovo imati priliku da ugosti najbolje srpske triatlonce, pošto će na takmiškom keju, 26. juna, biti održana trka Kupa Srbije u akvatlonu. 

T. M. 

 
MarketingNajnovije vesti